De website Goedkopedierenverzekering.com vergelijkt al sinds 2012 alle huisdierenverzekeringen van Nederland. De afgelopen jaren zijn er aanbieders bijgekomen, maar ook afgevallen. Verzekeraars en tussenpersonen die de afgelopen huisdierenverzekeringen in Nederland hebben aangeboden, zijn;

Reaal (voorheen Proteq) en Petplan behoren tot de eerste aanbieders en tot de partijen die al het langst een verzekering voor huisdieren aanbieden. Ze hebben een groot marktaandeel, en zijn betrouwbaar en door consumenten goed beoordeeld. Nieuwkomers op de markt van huisdierenverzekeringen zijn de afgelopen jaren toegetreden. Hieronder vallen OHRA, Kruidvat, HEMA en Inshared. Kruidvat is er inmiddels weer mee opgehouden. Daarnaast zijn er ook twijfelachtige aanbieders, waarvoor consumenten zouden moeten oppassen. De aanbieders PicoBello en Brias zouden naar verluid tot deze categorie behoren. De meningen zijn sterk verdeeld of dit nu malafide aanbieders en producten zijn.

Op dit moment behoren de aanbieders OHRA, HEMA, Petplan, Reaal, Inshared en Verzekeruzelf.nl huisdierenverzekeringen tot de groep van aanbieders met een goede reputatie en met een veel gekozen product.