Een verzekering afsluiten voor je huisdier; veel mensen denken niet direct hieraan als ze besluiten om een hond of kat te nemen. Toch zal je dit echt moeten afwegen. Het is net zoals bij mensen; onverwacht kan je zorg nodig hebben, en het is dan prettig als je goed verzekerd bent. Een bezoekje aan de dierenarts, een diagnose op basis van een onderzoek of foto, preventieve maatregelen. De kosten kunnen aanzienlijk oplopen. Met het afsluiten van een huisdierenverzekering ben je ervan verzekerd dat de belangrijkste medische kosten zijn gedekt.

Welke verzekeraars voor huisdierenverzekeringen zijn er?

Welke aanbieders van huisdierenverzekeringen zijn er in Nederland? Wij hebben geprobeerd om alle huisdierenverzekeraars van Nederland op een rijtje te zetten. Naar onze indruk is dit een compleet overzicht. De op dit moment actief zijnde aanbieders zijn;


Mis je er eentje? Laat het ons weten, dan voegen wij die toe.

Vergelijken op dekking en premie

Elke huisdierenverzekering biedt een andere dekking en voorwaarden. Het is niet eenvoudig om de aanbieders snel te vergelijken. Tussen welk dekkingspakket, eigen risico en maximale dekking kan je kiezen, en hoeveel premie kost dat per maand? Om die reden hebben wij een overzicht van de premie, dekking, eigen risico en enkele belangrijke uitgangspunten opgesteld op basis van een voorbeeld-huisdier; hond Henk. Hij is 2 jaar oud en weegt 15 kg. Zo kan je een beetje gevoel krijgen wat er zoal bij de verschillende verzekeraars te krijgen is. Let wel; het betreft een casus waarop is vergeleken. Voor jouw huisdier kunnen de uitkomsten echt anders zijn. Bekijk daarom ons overzicht voor een eerste indruk, en vraag bij enkele verzekeraars een premieofferte voor jouw hond of kat op (let op dat je niet direct een verzekering afsluit, want dan ben je gebonden en kan je niet meer kiezen). Bekijk daarna de voor jou belangrijke punten van dekking en voorwaarden.

Na je keuze kan je eenvoudig online een huisdierenverzekering afsluiten. Op deze website vind je bij elke verzekeraar een link naar de website waar je direct de verzekering kan afsluiten. Ga naar de website van de gekozen verzekeraar, vul je het formulier in en je bent direct online verzekerd.

Welke dierenverzekering kiezen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *